Bejelentkezés: 06 (30) 573 3939

IPL kezelés

IPL Nanno Light tartós szőrtelenítés, arc és esztétikai kezelés

Kezdetben nagy bizalmatlanságot váltott ki a tartós szőrtelenítés, de mára egyre többen veszik igénybe köszönhető a gyors és látványos eredményeknek.

Több éves tapasztalatommal és több száz kezelésen túl megbizható segítséget adhat az IPL Nanno Light

Intenzív fényimpulzus elven működő berendezés, széles spektrumú, speciális xenon fényforrás segítségével nagy energiájú fényt bocsát ki rövid idő alatt. Ezt a fényenergiát átalakítja hőenergiává, mely semlegesíteni fogja a megcélzott energia elnyelő képességű célstruktúrát. Nagy energiájú villanófény által létrehozott hőenergiát vízhűtő rendszer semlegesíti, így a kezelés kellemetlenséggel nem jár.

Ez a fototermolízis néven ismertté vált folyamat, ami minden IPL és Lézer berendezés működésének alapja.

Többféle kromofór ismeretes mint példul: a szőrszál illetve a bőr barna foltjaiban lévő festékanyag, a melanin vagy a vénás értágulatokban lévő oxihaemoglobin, és a víz mely a bőrfiatalításnál játssza a főszerepet. Ezek az anyagok adják azt a színt, amiben ez a nagy erejű fény el tud nyelődni ezért kell, hogy a bőr és a kezelendő probléma között nagy legyen a kontraszt így nem a bőrszínében, felszínén nyelődik el a fény.

Gyors, kényelmes esztétikai kezeléseket tesznek lehetővé a leggyakrabban előforduló bőrproblémákra

Legnagyobb probléma megoldása számotokra a TARTÓS SZŐRTELENÍTÉS szokott lenni.

Egyszerűen és hatékonyan megakadályozza a nem kívánatos szőrszálak újraképződését. Rengeteg időt, energiát takaríthatsz meg, nem beszélve a kényelemről, nem kell többé a növekvő szőrszálakkal foglalkoznod, nincsenek benőtt szőrszálak és begyulladt szőrtüszők.

Tartós szőrtelenítés „photoepillácio”

A szőrtelenítésre sokféle megoldás lehetősége áll előttünk mint pl. borotva, csipesz, szőrtelenítő krémek, gyanta, epilátor ezeknek a hátránya, hogy rövid időre szól vagy rossz illata van, hosszabb szőr kell az eltávolításához. Az ehhez tartozó mellékhatások is sűrűbben jelentkeznek mint a különbőz irritáció, gyulladás, alánövések.

Miért IPL Nanno Light kezelés?

Legeredményesebb és legnépszerűbb szőrtelenítő megoldás. Tartós és fájdalommentes, mellékhatás nélkül szabadulhatsz meg a kellemetlen szőrszállaktól. A fényenergia elnyelődik a szőrszál festékanyagában ez hőenergiává alakulva semlegesíti a szőrzetnövelő mátrix sejteket. Módszer egyszerű és biztonságos minimális kényelmetlenséggel jár.

A testet borító szőrzet különböző fázisokon megy keresztül ezért van szükség több kezelésre.

Anagen „növekedő” fázis a megcélzott szőrtüszők működését tudja leállítani, inaktívvá teszi a szőr táplálását. A szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata folyamatos ezért szükséges a megfelelő hatás eléréséhez a többszöri kezelés. A megfelelő hatás eléréséig általában 4-8 kezelés szükséges.

A catagen fázisban a szőrnövekedés leáll. A telogen fázisban a szőr kihullik, megszakad a kapcsolat, a szőrtüsző sorvadni kezd, a sejt szaporodás leáll.

Kezelésének hatékonysága?

Testrésztől függ, különböző testrészeken növő szőrzetnek más az anagen fázisa ezért például, az

 • arc 65-70%,
 • hónalj 30%,
 • bikini 30%,
 • kar 20%,
 • láb 20%,

egy alkalommal ilyen %- ban várható a kezelés sikere. Ezek az adatok nem csak testrész,  szőr és bőr szinttől függ hanem mindenkinél egyénileg változó ezért nem lehet pontosan meghatározni, hogy hány kezelésre lesz szükség.

Fontos a kezelést megelőzően a pontos paraméterek beállítása, a szakszerű kezelés, az egyéni sajátosságoknak megfelelően ennek elhagyása a kezelés minőségét csökkenti illetve nem kívánatos nyoma is marad a beavatkozásnak.

Kezelés előtt betartandó szabályok

 • 21 nappal kezelés előtt ne gyantázzunk, csipeszeljünk, epiláljunk a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolatának sérülése miatt,
 • szőrtelenítőkrém mellőzése,
 • a kezelés ideje alatt napozást, szoláriumozást és az önbarnító krém használatát mellőzzük,
 • mélyhámlasztást, a szőr szőkítését is kerüljük,
 • ne használj a kezelés napján fényvédő krémet,
 • előző nap borotváld le a kezelendő területet

A kezelés folyamata

 • konzultáció,
 • az adatlap kitöltése, beleegyező nyilatkozat kitöltése, bőrtípus meghatározás,
 • a kezelendő bőrfelület megtisztítása,
 • tesztvillantás a maximális hatékonyság illetve a minimális irritáció érdekében,
 • kezelendő terület a lámpatesttel egymás melletti fény impulzussal lefedjük minimális átfedéssel,
 • enyhe bőrpír a szőrtüszők körül, ami teljesen természetes a kezelést követően,
 • nyugtató aloevera tartalmú termékkel hűsítjük a kezelt területet,
 • a napfényes időszakban 40-50 faktorszámú fényvédő krém.

Az utókezelés

 • enyhe bőrpír esetén hűsítő, bőrnyugtató krém „komfort érzet miatt” illetve hűtés de nem jegelés,
 • fényvédő krém,
 • ne használj parfümöt kezelés után 24 óráig,
 • óvjuk a kezelt területet durva behatástól „szoros ruha, dörzsölés”,
 • forró fürdő, szauna kezelés után 48 óráig,
 • kerüljük 1-2 napig az edzést,
 • bőrhámlasztás 1 hétig,
 • kezelések között gyanta, csipesz, epilálás helyett csak a borotva használata lehetséges.

A több kezelés biztosítja az összes szőrtüszőben lévő szőrtermelő sejt elpusztulását. Megfelelő időközönként, ami 4-6 hét és megfelelő számú kezeléssel tudjuk az ideális eredményt elérni, ami testtájanként változik, de általában 4-8 kezelés szükséges.

Fontos,hogy minél inkább a természetes bőrszínünk legyen a kezelésnél,  mert minél nagyobb a kontraszt a bőr és a szőr színe között, annál hatékonyabb a kezelés mivel a fény a sötétebb színben nyelődik el tehát a szőrben így lefelé terjed és a szőrtüszőt fogja gyengíteni.

Természetes fénnyel történő arcfiatalítás „photorejuvenació”

Ma egyik legnépszerűbb módszer az arcbőr, kézhátak, dekoltázs visszafiatalításának a photorejuvenáció. A természetes fénnyel végzett kezelések után a bőr láthatóan fiatalabb lesz, a hajszálerek, pigmentfoltok eltűnnek, a kötőszövetek erősödnek a fény általi stimulációra ezáltal a finomabb ráncok mélysége csökken. A kezelés során nem távolítjuk el a bőr felső rétegét így nem jár hámlással nincs gyógyulási idő. Az infravörös fényspektrum lehatol az irha réteg mély rétegeibe, mely nagy mennyiségű kollagént tartalmaz. Egyrészt újjá alakítja a meglévő kollagén rostokat, másrészt a fibroblaszt sejteket új kollagén struktúrák előállítására készteti. Ezáltal megújult rugalmasságot és tartást ad az arcbőrnek. A finom ráncok számának és mélységének csökkentése az arc bőrének feszesebbé tétele és tónusának fokozása ezen a kollagén újraképződését elősegítő termo-lifting hatáson alapulnak.

Mindenki számára kellemetlen és zavaró az arcon, kézfejen, egyéb területen jelentkező ráncok. Nagy energiájú pulzáló fény kibocsátásával történik a kezelés egyidejűleg többféle, nem kívánatos bőrelváltozás is megszüntethető. A bőr belső szerkezetének megújulását serkentve feszesíti, rugalmasabbá, fiatalosabbá teszi a bőrt, eltünteti az esztétikailag zavaró foltokat, kisebb hajszálér tágulatokat, szűkíti az esetlegesen tágult pórusokat, kisimítja a finom ráncokat, a kötőszövetet termelő sejteket pedig stimulálja. 8-10 évnyi fiatalodást tudunk elérni. A napsugárzás, az öregedési folyamatok és az egészségtelen életvitel hatására a bőr állapota romlik és bőr károsodás lép fel. A kromofór gyűjtőnév a pigment foltokban lévő melanint, az értágulatokban lévő oxihaemoglobint jelenti.

Pigment foltok eltávolítása

Jól alkalmazható a szeplők, májfoltok, öregedési foltok eltávolításában, segít az egyenletes bőrszín visszaállításában illetve egyéb jó indulatú bőrön található színbeli elváltozások elhalványítható, sok esetben eltüntethető. Ahol sötétebb a bőr a pigment sejtek többlete okozza. Kiválóan alkalmazom az elrontott tetoválások eltüntetésére, mivel itt is a festékanyagra, pigment sejtekre kell hatni.

Pattanások, aknék kezelése

14-30 évesek több mint 80%-a küzd pattanásokkal nemre, bőrtípusra vagy földrajzi helyre való tekintet nélkül. Ezen problémával küzdőknél több mint 25%-nál keletkeznek maradandó hegek. Egyedülálló módon olyan zöld, sárga, piros hullám hosszak komplexen ható kombinációját használjuk fel az acne baktériumok elpusztítására miközben csökkenti a gyulladást. Klinikai eredményei elérik a 95%-os gyógyulási arányt és ehhez mindösszesen 8 hétre van szükség.

Acne vulgaris fénnyel történő tisztítása: ennek a bőrproblémának a faggyú túlzott termelődése a kiváltó oka. A villanófényes kezelés ezt a túltermelést gátolja azáltal, hogy a víztartalmat elvonja, a faggyúmirigyeket zsugorítja. A kezelések eredménye, hogy csökkenti a pattanások számát, sűrűségét ezáltal a nyomait is és a vele járó gyulladt állapotot.

Hajszálér, értágulatok megszüntetése

Hajszálerek, rosacea, tűzfoltok, seprűvénák. A bőr hajszálereinek kitágulása bármely életkorban felfedezhetők. Legtöbbször öröklött vagy hormonális oka van. Legelterjedtebben a combokon, lábikrán, arcon komoly esztétikai problémákat okoz. Kis kékes, pókhálószerű esetenként seprűszerű hajszálér mintázat. Kiváló eredményeket érünk el az érelváltozásoknál, seprűvénák, rosacea kezeléseknél. Az ismétlődő kezelések során a kisebb erek elzáródnak, majd felszívódnak. A létrejövő phototermlizis tönkreteszi a melanint, ami azt eredményezi, hogy a pigment folt eltűnik.